بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

فواید پاکسازی روده بزرگ با روش های طبیعی

روشهای طبیعی برای شستشو روده

بر اساس یک باور قدیمی که به عنوان نظریه “خود مسموم‌ سازی” شناخته می‌ شود، برخی غذاها مانند گوشت هضم‌ نشده می‌ توانند منجر به تجمع مخاط در روده بزرگ شوند. این تجمع مخاط باعث تولید سمومی شده که وارد خون میشوند. در نتیجه کل بدن را مسموم می‌ کند. برخی افراد معتقدند که این سموم می‌ توانند عوارض مختلفی ایجاد کنند. از جمله افزایش وزن، خستگی، فشار خون بالا و آرتروز. با پاکسازی روده بزرگ، شما مخاط و سموم را از بدن خارج کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خود میشود.

اگر قصد انجام پاکسازی روده را دارید، حتماً اقدامات احتیاطی را با مشورت پزشک رعایت کنید. به‌ ویژه اگر از بیماریهای زمینه‌ ای رنج برده یا از دارو برای درمان بیماری‌ هایی مانند بیماری قلبی یا کلیوی مصرف می‌ کنید.

در صورت انجام صحیح، پاکسازی طبیعی روده می‌ تواند فواید زیادی داشته باشد، از جمله:

  • کاهش وزن
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
  • بهبود دیدگاه ذهنی
  • افزایش تمرکز
  • تقویت سیستم ایمنی

روش های رایج برای پاکسازی دستگاه گوارش

دو روش برای پاکسازی روده وجود دارد: می‌ توانید با استفاده از محصولات دارویی خاصی سم زدایی روده را انجام دهید. یا به یک متخصص مراجعه کرده و شستشوی روده انجام دهید. یکی از ساده‌ ترین روش‌ ها برای پاکسازی معده استفاده از محصولاتی مانند مکمل‌ های مایع یا پودری است که به صورت خوراکی مصرف می‌ شوند. علاوه بر این، برخی داروها از طریق راست‌ روده استفاده می‌ شوند. محصولات پاکسازی روده و معده شامل آنزیم‌ ها، چای‌ های گیاهی، تنقیه، ملین‌ ها (از جمله انواع محرک و غیرمحرک) و منیزیم می‌ شوند. همچنین ممکن است قهوه، گیاهان دارویی، آنزیم‌ ها و پروبیوتیک‌ ها نیز در این فرآیند به کار گرفته شوند.

در ادامه به معرفی مواد غذایی می پردازیم که با مصرف آنها میتوانید به راحتی روده های خود را شستشو دهید.

hpvdarman - فواید پاکسازی روده بزرگ با روش های طبیعی

روشهای درمان خانگی اسهال در بارداری

تصویری از درمان خانگی اسهال

روش های درمان اسهال در خانه بر پایه جایگزینی مایعات و الکترولیت های از دست رفته (مواد معدنی شارژ شده در خون) ناشی از اسهال در بارداری متمرکز است. که برای جلوگیری از خطر کم آبی بدن در دوران بارداری، مفید است.

خوشبختانه، بسیاری از علل شایع اسهال کوتاه مدت هستند و در خانه با نظارت دقیق قابل کنترل هستند. پزشکان به طور کلی استراتژی های زیر را توصیه می کنند:

  • میتوانید با نوشیدن مقدار زیادی آب و سایر مایعات حاوی الکترولیت، مانند نوشیدنی های ورزشی و آبگوشت یا سوپ، هیدراته بمانید.
  • از نوشیدنی‌های گازدار و محصولات لبنی حاوی کافئین، قند یا لاکتوز که می‌ توانند اسهال را بدتر کنند، خودداری کنید. از زمانی که متوجه بهبود علائم شدید، تغذیه نرم  داشته باشید.
  • قبل از استفاده از داروهای ضد اسهال بدون نسخه (OTC) مانند ایمودیوم (لوپرامید) یا پپتو بیسمول (بیسموت ساب سالیسیلات) با یک پزشک متخصص مشورت کنید. در صورت نیاز، آنها همچنین می توانند داروهایی را توصیه کنند که می تواند به علائم مرتبط با اسهال مانند حالت تهوع یا ناراحتی معده کمک کند، از جمله زنجبیل طبیعی، آنتی اسیدها، آنتی هیستامین ها و داروهای ضد تهوع مانند رگلان (متوکلوپرامید).
  • برای جلوگیری از انتقال هرگونه میکروب به دیگران، اگر متوجه وجود عفونت در بدنتان شده اید، دست ها را شسته و نواحی مشترک را ضدعفونی کنید.

اگر اسهال شما خفیف و بدون علائم اضافی است (مانند درد، تب یا گرفتگی عضلات) اما هنوز بعد از چند روز با درمان های خانگی برطرف نشد، با متخصص گوارش مشورت کنید. برخی از موارد اسهال ممکن است با سایر بیماریهای پزشکی ارتباط داشته باشند.

اسهال در ماه های آخر بارداری نشانه چیست؟

اسهال در ماه های آخر بارداری خطرناک است؟

اسهال در ماه های آخر بارداری آنقدرها هم غیرمعمول نیست زیرا این عارضه با نزدیک شدن به موعد زایمان احتمال بیشتری دارد. حتی روان شدن روده در ماه های آخر میتواند نشانه نزدیک بودن زایمان بوده که درست قبل از زایمان یا چند هفته قبل از آن رخ دهد. اگر چند هفته قبل از موعد زایمان باشد، نباید انتظار زایمان زودرس را داشت.

اگر در سه ماهه سوم بارداری خود دچار اسهال می شوید، به این معنی نیست که کودک شما در حال حاضر قرار است متولد شود. بنابراین نباید نگران باشید. این فقط راهی است که بدن برخی از زنان برای زایمانی که قرار است در مقطعی شروع شود، آماده می شود.

روشهای درمان خانگی اسهال در بارداری

روش های درمان فیستول مقعدی در کودکان

هنگامی که فیستول مقعدی دارید، آنتی بیوتیک به تنهایی آن را درمان نمی کند. برای درمان فیستول باید جراحی کنید. درمان جراحی شامل:

  • فیستولوتومی (جراحی فیستول): این روش فیستول را به گونه ای برش می دهد که از داخل به بیرون بهبود می یابد. با وجود جراحی، معمولاً فیستولوتومی یک روش سرپایی به حساب می آید. 
  • چسب پلاگین: نسبت به فیستولوتومی، این روش نوعی جدیدتر از درمان فیستول در کودکان است که پزشک دهانه داخلی کانال را می بندد. سپس تونل فیستول را با ماده ای پر کرده که بدن شما به مرور زمان آن را جذب می کند.
  • لیزر فیستول: درمان با لیزر آخرین روش کشف شده و بدون عارضه همچنین بدون جراحی برای درمان فیستول در کودکان است. اشعه لیزر این قابلیت را دارد که سر تا سر کانال را میسوزاند.
  • قرار دادن ستون: این روش یک بخیه یا نوار لاستیکی (seton) را در فیستول قرار می دهد که به آرامی سفت می شود. نخ ستون اجازه می دهد تا فیستول پشت ستون بهبود یابد. خطر بی اختیاری را کاهش می دهد.

فیستول مقعدی در افراد مبتلا به بیماری کرون بسیار شایع است. برای مبتلایان به بیماری کرون و فیستول، درمان دارویی اغلب قبل از جراحی انجام می شود.

خطرات فیستول مقعدی در کودکان

در صورت عدم درمان، فیستول مقعدی در کودکان می تواند منجر به عوارض متعددی شود. این موارد عبارتند از:

  • عفونت های مکرر: عفونت های مداوم و مکرر، از جمله ایجاد آبسه در نزدیکی مقعد، که می تواند باعث درد، تب در کودکان و تورم شود.
  • ترشحات مزمن: نشت مداوم چرک یا خون از دهانه فیستول که منجر به ناراحتی و سایر مشکلات می شود.
  • تحریک پوست: ترشح طولانی مدت ممکن است منجر به تحریک پوست، قرمزی یا خارش در اطراف مقعد شود.
  • زخم: التهاب و عفونت مکرر می تواند باعث فیبروز یا زخم در اطراف ناحیه آسیب دیده شود که ممکن است منجر به سفتی و ناراحتی شود.
  • مشکلات کنترل روده: در موارد نادر، فیستول های شدید یا درمان نادرست ممکن است بر عضلات اطراف تأثیر بگذارد و به طور بالقوه منجر به مشکلاتی در کنترل روده (بی اختیاری مدفوع) شود.
  • تاخیر در رشد یا رشد: درد یا عفونت مزمن می‌تواند در سلامت کلی کودک از جمله اشتها، رشد و فعالیت بدنی اختلال ایجاد کند.
  • پیشرفت بیماری های زمینه ای: اگر فیستول با بیماری های زمینه ای مانند بیماری کرون یا سایر بیماری های گوارشی مرتبط باشد، تاخیر در درمان می تواند بیماری اولیه را تشدید کند.
  • https://hpvdarman.com/articles/%d9%81%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%88%d9%84-%d9%85%d9%82%d8%b9%d8%af-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86/

علل سوزش و خارش مقعد


1. بهداشت ضعیف

تمیز کردن ناقص پس از اجابت مزاج می تواند ضایعات مدفوع را روی پوست باقی بگذارد و منجر به تحریک و خارش شود. از سوی دیگر، تمیز کردن بیش از حد، به ویژه با صابون های زبر یا دستمال مرطوب، می تواند به پوست آسیب برساند و باعث سوزش شود.

2. بیماریهای پوستی

مشکلات پوستی مانند اگزما، پسوریازیس یا درماتیت تماسی ممکن است در اطراف ناحیه مقعد ایجاد شده و باعث خارش و احساس سوزش شود.

3. رژیم غذایی و سبک زندگی

غذاهای تند، کافئین و غذاهای اسیدی می توانند ناحیه مقعد را در حین اجابت مزاج تحریک کنند. همچنین عادت نداشتن به نوشیدن آب یا کم آبی بدن باعث بدتر شدن شرایط خواهد شد.

4. علل پزشکی

چندین اختلال رکتوم، مانند هموروئید، شقاق مقعد و عفونت، مقصر شایع هستند. کرم‌ های سوزنی، عفونت‌ های قارچی و عفونت‌ های مقاربتی (STIs) نیز می‌ توانند به خارش و سوزش مقعد دامن بزنند.

5. رطوبت و اصطکاک

تعریق بیش از حد، لباس های تنگ یا نشستن طولانی مدت می تواند رطوبت را در این ناحیه به دام بیندازد و اصطکاک ایجاد کند که منجر به ناراحتی در ناحیه مقعد می شود.

بیماریهای مقعدی که باعث سوزش و خارش می شوند

Picture2

 

1. هموروئید یا بواسیر

کلینیک زارعی میگوید: هموروئید وریدهای متورم در ناحیه مقعد یا مقعدی هستند. آنها می توانند باعث خارش، سوزش، درد و خونریزی در هنگام اجابت مزاج شوند.     درمان بواسیر یا هموروئید داخلی به رسیدگی های پزشکی نیاز دارد در غیر این صورت با تکرار علائم و نشانه های آن هموروئید وارد مراحل پیشرفته تری می شود و این می تواند درمان بواسیر داخلی یا جراحی هموروئید را به مراتب مشکل تر و سخت تر کند.

 

2. شقاق مقعد

پارگی های کوچک در پوشش مقعد، که اغلب در اثر دفع مدفوع سفت ایجاد می شود، می تواند منجر به سوزش شدید و درد شدید شود.     لیزر شقاق قطعی ترین و بهترین روش درمان بوده که به صورت سرپایی در کلینیک های متخصص پوست یا جراح عمومی انجام می شود. این روش تقریبا هیچ گونه عوارضی نداشته و بیماران به راحتی می توانند به فعالیت های روزمره خود ادامه دهند.

 

3. فیستول و آبسه

فیستول و آبسه مقعد زمانی رخ می دهد که عفونت یک کانال غیر طبیعی یا حفره پر از چرک در ناحیه مقعد ایجاد کند. انواع فیستول ها می توانند باعث تحریک و خارش مداوم شوند.

4. عفونت ها و ترشحات مقعدی

عفونت‌ های باکتریایی، قارچی یا انگلی مانند کرم سنجاق می‌تواند منجر به خارش مقعدی شود که اغلب در شب شدت آن بیشتر میشود.

5. پروکتیت

التهاب پوشش رکتوم، معروف به پروکتیت، ممکن است به دلیل عفونت، بیماری التهابی روده (IBD) یا پرتودرمانی رخ دهد. این وضعیت اغلب منجر به سوزش و ناراحتی می شود.

منبع: نامه نیوز