✖ واکنش های آلرژیک احتمالی
✖ برخی از باکتری ها مقاومت ایجاد کرده اند
stabilityhealth.ir ماکرولیدها با مهار سنتز پروتئین باکتریایی عمل می کنند و به ویژه برای عفونت های تنفسی و پوستی مفید هستند.
داروهای رایج:
✔ جایگزین برای بیمارانی که به پنی سیلین حساسیت دارند
✔موثر در برابر باکتری های آتیپیک
✖ می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود
✖ ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد
فلوروکینولون ها جلوگیری از تکثیر DNA باکتریایی را هدف قرار می دهند و آنها را در برابر عفونت های مختلف بسیار موثر می کند.
داروهای رایج:
✔ فعالیت گسترده
✔ فراهمی زیستی خوراکی بالا
✖ خطر پارگی تاندون و آسیب عصبی
✖ برای کودکان و زنان باردار توصیه نمی شود
تتراسایکلین ها از سنتز پروتئین باکتریایی جلوگیری کرده و آنها را در برابر طیف وسیعی از عفونت ها موثر می کند.
داروهای رایج:
✔ فعالیت گسترده
✔ مفید در برابر باکتری های داخل سلولی
✖ می تواند باعث تغییر رنگ دندان در کودکان شود
✖ نباید همراه با لبنیات یا مکمل های آهن مصرف شود
آمینوگلیکوزیدها سنتز پروتئین باکتریایی را مختل می کنند و عمدتاً برای عفونت های شدید استفاده می شوند.
داروهای رایج:
✔ قدرتمند در برابر باکتری های گرم منفی
✖ خطر آسیب کلیه و کاهش شنوایی
استفاده بیش از حد و استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شده و درمان برخی عفونت ها را طولانی تر می کند. مثالها عبارتند از:
برای مبارزه با مقاومت، آنتی بیوتیک ها باید فقط در صورت تجویز مصرف شوند و بیماران باید دوره کامل درمان را تکمیل کنند.
در حالی که آنتی بیوتیک ها زندگی را نجات می دهند، می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند، از جمله:
بیماران باید قبل از شروع درمان با آنتی بیوتیک، پزشک خود را در مورد هرگونه آلرژی یا شرایط پزشکی موجود مطلع کنند.
درمان شقاق با لیزر یکی از روش های بدون جراحی است. که 90% بیمارانی که تحت عمل با لیزر قرار می گیرند، عود شقاق را تجربه نمی کنند. شقاق های عود کننده اغلب با درمان های غیرجراحی مدیریت می شوند. استفاده از پمادهای موضعی مانند نیتروگلیسیرین یا مهارکننده های کانال کلسیم به شل شدن عضلات اسفنکتر و افزایش جریان خون در ناحیه کمک می کنند. انجام حمام های آب گرم (سیتز بث) گردش خون را تقویت کرده و روند بهبود را تسریع می بخشد. در صورت شکست درمان های خانگی، گزینه های جراحی دیگری مانند انجام مجدد اسفنکتروتومی یا جراحی پیوند بافت سالم برای ترمیم زخم در نظر گرفته می شود.
بیشتر بخوانید: بهترین دکتر شقاق
انواع جراحی برای شقاق مقعد گزینه های جراحی متعددی برای درمان شقاق مقعدی وجود دارد که رایج ترین آنها عبارتند از:
هر یک از این روش ها خطرات و مزایای خاص خود را داشته و انتخاب درمان به شدت شقاق و سابقه پزشکی بیمار بستگی دارد و باعث بهبودی می شود.
لیزر شقاق بهترین روش بدون جراحی و عمل اسفنکتروتومی داخلی جانبی (LIS) به عنوان موثرترین روش جراحی برای درمان شقاق مقعدی مزمن شناخته می شوند. میزان موفقیت آن ها بین ۹۰ تا ۹۵ درصد است. این روش با کاهش فشار اسفنکتر مقعدی و جلوگیری از ایجاد شقاق های جدید، تسکین طولانی مدت برای بیشتر بیماران فراهم می کند. با این حال، میزان موفقیت فیشرکتومی و تزریق بوتاکس کمی کمتر بوده و خطر عود در آن ها بالاتر است. با وجود اثربخشی جراحی، درصد کمی از بیماران ممکن است مجدداً دچار شقاق شوند که معمولاً به دلایل سبک زندگی، مراقبت نادرست پس از جراحی یا بیماری های زمینه ای مرتبط است.
بیشتر بخوانید: کلینیک اچ پی وی
دو نوع اصلی از رفلکس های دفع مدفوع وجود دارند. رفلکس دفع میانتریک مسئول افزایش حرکات دودی (پریستالسیس) و حرکت مدفوع به سمت راست روده است. این رفلکس در نهایت به شل شدن اسفنکتر داخلی مقعد و کاهش انقباض آن اشاره می کند.
نوع دوم رفلکس دفع مدفوع، رفلکس پاراسمپاتیک است. اگرچه حرکات دفع مدفوع مشابه هستند، اما فرد می تواند رفلکس دفع پاراسمپاتیک را به صورت ارادی کنترل کند، در حالی که رفلکس میانتریک قابل کنترل نیست.
احتمال دارد فردی رفلکس دفع میانتریک داشته باشد بدون اینکه رفلکس پاراسمپاتیک فعال باشد. در این حالت، احساس نیاز به دفع ممکن است به اندازه حالتی که هر دو رفلکس فعال هستند، قوی نباشد.
رفلاکس دفع مدفوع همیشه ممکن است به دلیل دیر به سرویس بهداشتی رفتن نباشد. چندین بیماری مختلف وجود داشته که می توانند عامل رفلکس های مکرر باشند. این موارد عبارتند از:
رفلاکس مدفوع یکی از دلایل اصلی یبوست است. زمانی که یک شخص این اتفاق را به طور مکرر تجربه کند، در حقیقت به یبوست مزمن مبتلا شده است.
اگر جزو کسانی هستید که زمانی که احساس دفع دارید معطل کرده و برای تخلیه روده ها اقدام نمی کنید، قطعا بازگشت مدفوع به داخل روده را بار ها تجربه کردید. لازم است این نکته را بدانید در صورتی که به این موضوع بی توجهی کنید، ممکن است در کوتاه مدت یا طولانی مدت به عوارض زیر دچار شوید:
1. اختلالات انسدادی
https://nyushagholami.blogspot.com/2025/01/blog-post_26.html2. فیستول ها
3. بیماریهای روده ای