بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

انواع رفلاکس مدفوع

دو نوع اصلی از رفلکس‌ های دفع مدفوع وجود دارند. رفلکس دفع میانتریک مسئول افزایش حرکات دودی (پریستالسیس) و حرکت مدفوع به سمت راست‌ روده است. این رفلکس در نهایت به شل شدن اسفنکتر داخلی مقعد و کاهش انقباض آن اشاره می‌ کند.

نوع دوم رفلکس دفع مدفوع، رفلکس پاراسمپاتیک است. اگرچه حرکات دفع مدفوع مشابه هستند، اما فرد می‌ تواند رفلکس دفع پاراسمپاتیک را به صورت ارادی کنترل کند، در حالی که رفلکس میانتریک قابل کنترل نیست.

احتمال دارد فردی رفلکس دفع میانتریک داشته باشد بدون اینکه رفلکس پاراسمپاتیک فعال باشد. در این حالت، احساس نیاز به دفع ممکن است به اندازه حالتی که هر دو رفلکس فعال هستند، قوی نباشد.

دلایل برگشتن مدفوع به داخل روده و رفلاکس چیست؟

رفلاکس دفع مدفوع همیشه ممکن است به دلیل دیر به سرویس بهداشتی رفتن نباشد. چندین بیماری مختلف وجود داشته که می توانند عامل رفلکس های مکرر باشند. این موارد عبارتند از:

  •  تحریک دستگاه گوارش: وجود نوعی حشره معده یا سایر عفونت‌ های روده‌ ای می‌ توانند برخی از اعصاب را کند کرده یا کارایی آنها را مختل کنند.
  •  اختلالات عصبی (مغزی): آسیب به سیستم عصبی می تواند بر انتقال پیام از مغز به عضلات اسفنکتر مقعد و بالعکس تأثیر بگذارد. به عنوان مثال می توان به مواردی اشاره کرد که فردی دچار سکته مغزی شده است، یا مبتلا به ام اس یا بیماری پارکینسون است.
  •  اختلالات کف لگن: این شرایط زمانی رخ می دهد که عضلات کف لگن که مسئول مدفوع، ادرار کردن و عملکردهای جنسی هستند، آنطور که باید کار نمی کنند. برخی از شرایط شامل افتادگی رکتوم یا رکتوسل است.
  •  آسیب های نخاعی: وقتی فردی دچار آسیب نخاعی شده است که باعث پاراپلژیک یا چهار پلژی می شود، سیگنال های عصبی او به طور طبیعی منتقل نمی شوند. به عنوان یک قاعده کلی، کسانی که کوادری پلژی دارند به طور قابل توجهی در رفلاکس دفع مشکل بیشتری دارند.

رفلاکس مدفوع یکی از دلایل اصلی یبوست است. زمانی که یک شخص این اتفاق را به طور مکرر تجربه کند، در حقیقت به یبوست مزمن مبتلا شده است.

عوارض

اگر جزو کسانی هستید که زمانی که احساس دفع دارید معطل کرده و برای تخلیه روده ها اقدام نمی کنید، قطعا بازگشت مدفوع به داخل روده را بار ها تجربه کردید. لازم است این نکته را بدانید در صورتی که به این موضوع بی توجهی کنید، ممکن است در کوتاه مدت یا طولانی مدت به عوارض زیر دچار شوید:

1. اختلالات انسدادی

  • انسداد روده: انسداد روده به این معنی است که چیزی روده شما را مسدود می کند. غذا و مدفوع ممکن است نتوانند آزادانه حرکت کنند.
  • ولولوس یا پیچ خوردگی روده: چرخش نادرست روده که در برخی از افراد یک مشکل مادرزادی است، می تواند به دلیل رفلاکس مدفوع مزمن نیز اتفاق بیفتد.
  • بیماری هیرشپرونگ: در حقیقت نوعی بیماری مادرزادی که در آن سلول‌ های عصبی در قسمت‌ هایی از روده بزرگ وجود نداشته و منجر به یبوست مزمن، انسداد و برگشت احتمالی مواد مدفوع می‌ شود.

https://nyushagholami.blogspot.com/2025/01/blog-post_26.html2. فیستول ها

  • فیستول های گوارشی و رکتال: ایجاد انواع فیستول در هر قسمت از دستگاه گوارش میتواند باعث انتقال مدفوع به قسمت دیگری از دستگاه گوارش شود که سر فیستول آنجا قرار دارد.
  • فیستول رکتوواژینال یا کولو کوتانئوس: فیستول های واژینال یک اتصال غیر طبیعی بین مقعد و واژن ایجاد کرده اند. در همین راستا، مدفوع ممکن است از مقعد به واژن نشت پیدا کرده و باعث عفونت شود.

3. بیماریهای روده ای

  • دیورتیکولیت: خونریزی دیورتیکولی زمانی اتفاق می افتد که یک رگ خونی کوچک در دیواره کیسه می ترکد. این خونریزی ممکن است شدید و گاهی اوقات حتی تهدید کننده زندگی باشد.
  • بیماری کرون: بیماری کرون یک بیماری مزمن است که باعث التهاب در دستگاه گوارش می شود و احتمال بروز آن در افراد بین 20 تا 29 سال بیشتر است.

برگشتن مدفوع به داخل روده / کلینیک زارعی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد