بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بررسی بیماری‌های شقاق، فیستول، بواسیر، کیست مویی و زگیل تناسلی

بیماری هموروئید یا بواسیر در کودکان

اغلب افراد جامعه تصور می کنند که هموروئید مخصوص بزرگسالان است و کودکان درگیر این نوع بیماری ها نمی شوند. گرچه بروز هموروئید در افراد مسن بیش از کودکان و نوجوانان می باشد اما واقعیت اینست که کودکان نیز هموروئید را تجربه می کنند. هموروئید در کودکان یک پدیده نادر اما امکان پذیر است و به عنوان یک بیماری خوش خیم شناخته می شود. والدین به آسانی می توانند با یک برنامه ریزی درست از شیوع بیماری هموروئید که درجه های شدید آن برای یک کودک می تواند بسیار زجر آور باشد، جلوگیری نمایند. این مهم علاوه بر تاثیر فوق العاده ای که در سلامت کودکشان گذاشته، به عنوان یک آموزش همه جانبه در بکارگیری روش ها و عادت های صحیح رفتاری برای فرزندشان خواهد بود.


چرا کودکان به هموروئید مبتلا می شوند؟

متاسفانه یکی از شکایات والدین در مورد کودکان، دیر به دستشویی رفتن است. در حقیقت کودکان به دلیل ترس از محیط دستشویی، بلد نبودن آداب آن و یا سرگرمی های بلند مدت به بازی و تماشای تلویزیون، این امر را به تأخیر می اندازند و در صورتی که به طور مکرر این روند را ادامه دهند به راحتی به هموروئید مبتلا خواهند شد. دلیل بروز هموروئید در کودکان به خاطر فشاری است که آن ها به خاطر تحمل طولانی مدت مواد خروجی و وارد نمودن یک فشار زیاد و یکباره برای خروج آن متحمل می شوند. در نتیجه ی تکرار فشار های وارده به مقعد طی این فرآیند هموروئید به وجود می آید.

ابتلا به یبوست یکی دیگر از شایع ترین دلایلی است که سبب شیوع هموروئید و واریس رکتال در کودکان می شود. داشتن عادت های غذایی نامناسب، مصرف بی رویه چیپس و پفک و امثال آن ها و یا مصرف نکردن آب کافی دلایل اصلی ایجاد یبوست در کودکان است. یبوست در سنین پایین باید به زودی برطرف شود تا مشکلات حاد و جدی را برای بچه ها به وجود نیاورد.


علت و علائم بیماری هموروئید یا بواسیر در کودکان

با توجه به اینکه نوزادان توانایی بیان مشکلات خود را ندارند والدین باید هوشیار باشند و اگر نوزادشان به هموروئید دچار شده است فورا به پزشک مراجعه کنند. در مورد کودکان هم توجه داشته باشید که شاید به خاطر ترس، خجالت و یا عدم آگاهی مشکل خود را به والدین انتقال ندهند. یبوست علت اصلی بیماری هموروئید یا بواسیر در کودکان و نوزادان است. شایع ترین علائم بیماری هموروئید یا بواسیر در کودکان و نوزادان، وجود خون در مدفوع و یا پوشک و دستمال توالت است. خون ناشی از بواسیر به رنگ قرمز روشن است. از دیگر علائم بیماری هموروئید یا بواسیر در کودکان می توان به احساس داشتن مدفوع بعد از اجابت مزاج و یا ناتوانی در دفع مدفوع اشاره کرد.


اگر در مورد هموروئید و روش های درمان آن در بزرگسالان اطلاعی ندارید به مقاله بیماری هموروئید مراجعه کنید.

پیشگیری از بیماری هموروئید یا بواسیر در کودکان و نوزادان مهمترین عامل ایجاد بواسیر در کودکان و نوزادان یبوست است پس در درجه اول باید از یبوست در کودکان پیشگیری کنید و یا اگر کودک شما به یبوست مبتلاست، فورا راه درمان را پیش بگیرید.


توجه داشته باشید که نوشیدن آب و مایعات کافی بهترین راه پیشگیری و درمان یبوست است. مطمئن باشید که کودک شما در طول روز به اندازه کافی مایعات دریافت می کند.

-اگر نوزاد شما به یبوست مبتلاست با پزشک مشورت کنید و مقدار بیشتری آب به شیر خشک نوزاد اضافه کنید.

-اگر نوزاد شما بیش از 6 ماه سن دارد می توانید از آب میوه های ملین مثل آب سیب یا گلابی برای درمان یبوست استفاده کنید.

-اگر با آب میوه مشکل یبوست نوزاد حل نشد از مواد غذایی مانند آلو، زردآلو،اسفناج و انواع لوبیا ها و دیگر مواد غذایی با فیبر بالا برای کودکان استفاده کنید. دو نوبت در روز از غذاهای پر فیبر برای کودکان استفاده کنید.

-شما میتوانید از ماساژ شکم برای درمان یبوست استفاده کنید. کودک را بخوابانید و شکم او را به صورت دورانی در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید. می توانید از مقداری روغن زیتون برای ماساژ استفاده کنید.

-در روش دیگر کودک را به پشت بخوابانید و به آرامی پاهای کودک را به درون شکم خم کرده و دوباره به حالت اول برگردانید.

-در نهایت اگر تمام این راه ها موثر واقع نشد، با مشورت پزشک می توانید از شیاف گلیسیرین برای رفع مشکل یبوست نوزادان استفاده کنید.


منبع : بیچشک 


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.